Llibres d’història d’empresa

Quan una empresa arriba als 25, 50, 75 o 100 anys és un bon moment per fer un repàs de la seva història, de la seva trajectòria. En aquest sentit, un llibre (en suport paper o en format digital) esdevé una eina de gran valor i utilitat com a signe d’identitat i de reconeixement explícit per a tots aquells que han contribuït al seu èxit.

 

El llibre en qüestió permet recuperar i posar en valor el llegat de l’empresa, posant el focus en la transmissió de valors i en el know-how.

 

Aquests eixos (llegat, valors i know-how) són peces clau per entendre la trajectòria i la continuïtat de la companyia al llarg de les dècades.

 

Un llibre que posa l’accent i l’èmfasi en la vessant humana, perquè -al cap i a la fi- les empreses estan compostes per persones. Un llibre que recull les diferents etapes de l’empresa, els diversos punts d’inflexió i el testimoni de diverses persones rellevants (ja siguin de la propietat, treballadors, clients o proveïdors).

toni-traveria-periodista-escriptor

En definitiva, un llibre que aportarà valor afegit a l’empresa, en diversos aspectes:

Transmissió de valors

El llibre permetrà a l’empresa que la ciutadania de l’entorn (aquells que tinguin el llibre a l'abast) sàpiga quins són els seus valors identitaris, diferenciadors.

Llegat

El llibre permetrà traspassar i donar a conèixer l'ADN de l’empresa al conjunt de la societat.

Testimonis orals

Conservem-los. Una vegada escrit, el llibre es podrà llegir sense data de caducitat. En canvi, l'oralitat es perd, s'evapora amb la mort dels protagonistes.

Reconeixement-record

El llibre acostarà al lector el testimoniatge (encara que sigui indirecte) d'aquelles persones importants a l’empresa que ja no estan amb nosaltres.

Sentiment de pertinença

El llibre reforçarà el vincle dels treballadors amb la companyia i l’orgull de formar-ne part.

Eina de màrqueting

Amb el llibre a la mà, aquest es converteix de fet i amb tot el dret en una eina més de publicitat i relacions públiques per aprofitar en els respectius negocis. També aquí es tracta d’un element molt diferenciador (en positiu) en relació a la competència.

Distinció i prestigi

No totes les empreses tenen un llibre que repassi la seva trajectòria. El fet de tenir-lo marca una diferència clara respecte a la competència.

Llibres d’aquesta temàtica que he escrit:

Establiments emblemàtics de Mallorca (2009) Cambra de Comerç de Mallorca

Empresarios con valor. ASIMA, Mallorca (2017)

Estàs al capdavant d’una empresa que està a punt de celebrar un aniversari dels importants?